Muziekblog Zeeland
De liefde voor muziek
in de bibliotheek

De lancering van Sealand Recordings in Middelburg


Wat komt er eigenlijk zoal bij kijken als je een eigen platenlabel wil beginnen? Tom Wattel weet er inmiddels alles van. Aanstaande zaterdag lanceert hij officieel het Middelburgse label Sealand Recordings. De eerste single is al een feit: recent kwam ‘Operation Thunderbolt’ uit, van het Goese duo The Outside Agency.

Wij bezochten Tom twee weken geleden thuis, in de Stromenwijk. Daar nam hij rustig de tijd om alles uit te leggen.

Het is een mooi verhaal. We zijn zelf weliswaar geen grote liefhebbers van hardcore, maar we snappen nu wel dat de dj’s uit Goes bekende namen zijn in het circuit. Ze bestaan al meer dan 25 jaar en hebben veel releases op hun naam staan. Kijk: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Outside_Agency.

We vonden het trouwens ook gewoon tof om wat beter kennis te maken met Tom. We spraken elkaar al eens tijdens de eerste editie van Tribute to Woodstock Middelburg, waar hij stond te draaien. Toen merkten we al dat deze man net zo gek is op muziek als zijn vader, Johan Wattel. Dié leerden we al kennen toen we als pubertjes voor de eerste keer in Bar American en Cavern kwam. Op Middelburg Dronk duikt hij op op allerlei foto’s. En in verhalen. Want Johan drumde ook in diverse bands vroeger. Lees dit verhaal bijvoorbeeld maar eens, over Black Gang.

Tom heeft het dus niet van een vreemde. En die liefde voor muziek zie je terug, op zijn zolderkamer. Het is niet alleen hardcore, dat de klok slaat daar, integendeel. Tom is ook een verzamelaar, die desgevraagd allerlei andere soorten muziek uit zijn platenbakken trekt, van Lionel Richie tot The Clash.

Tom is, samen met DJ Vindictiv, ook de initiatiefnemer van The Beatyard, dat regelmatig wordt georganiseerd in Kaffee ’t Hof. Dat terzijde. Nu eerst even ballonnen ophangen voor de lancering van Sealand Recordings. Gefeliciteerd, Tom!

Links:

https://www.instagram.com/sealandrecordings/
https://sealandrecordings.bandcamp.com/
https://linktr.ee/DJToWa
https://youtu.be/IxFXz527msE


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS