Muziekblog Zeeland
De liefde voor muziek
in de bibliotheek

Middelburgse muziekgeschiedenis: Kick the Bucket


Hoe mooi kunnen balletjes soms toch rollen. Of hoe het ene bericht tot het andere leidt…

Toen we vorig jaar schreven over de digitalisering van de Zeeuwse periodieken Noot en Popinfoboek, bij ZB, kwamen in dat bericht natuurlijk ook een aantal lokale bands uit de jaren 80 en 90 voorbij. In de reacties informeerde iemand naar de band Kick the Bucket. Een dag later dook opeens een van de oprichters van die band op: Paul Daalhuizen. Hij meldde dat hij een jubileumboekje had van Kick the Bucket, uit 2008.

Een paar dagen later zaten we bij Paul thuis aan de keukentafel, om in een half uurtje door die 20 jaar Kick the Bucket te vliegen. Van de optredens in Midgard en Schuttershof, tot die op het Vrijbuiterfestival en Hofpop. Paul lijkt zich alles nog te herinneren. Mooi vonden we bijvoorbeeld die anekdote over een optreden van de formatie in Bar American, tijdens een nieuwjaarsreceptie. De swingende muziek van Kick the Bucket was natuurlijk niet precies de sound waar oude rockers van in beweging komen. De oplossing was snel gevonden. “We draaiden gewoon alle knoppen open zodat het geluid keihard was. Toen was het ook goed”, lachte Paul.

Geweldig toch? Hierbij een aantal foto’s uit de collectie van Paul, die onder andere werden gemaakt door Lex de Meester. Het artwork van de albums en het boekje werd gemaakt door Cees Van de Kop.

Paul stuurde ons ook nog een filmpje over het jubileum, dat werd gemaakt voor ‘De Kunstkeet’, van Omroep Zeeland. Prachtig:

Op YouTube is overigens ook een kort filmpje te vinden van Kick the Bucket op de Markt, met veel bekende gezichten:

Een mooie sprong terug in de muziekgeschiedenis van Middelburg, dat is het! Dank je wel Paul!

Dit bericht verscheen eerder op Wij zijn De Stad Middelburg. Daar zijn meer foto’s te vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS