Muziekblog Zeeland
De liefde voor muziek
in de bibliotheek

De geschiedenis van muziekwinkel Wagenvoort


Drie jaar geleden deelde Frans Volmer in de Facebookgroep ‘Middelburg (Zeeland)’ een paar schitterende foto’s van de voormalige muziekwinkel Wagenvoort, in de Lange Delft in Middelburg. Bij de eerste foto schreef hij: ‘Gerrit Wagenvoort en Jacoba Torbijn 1957. Garrard Dealer 1961′.

Vanochtend zagen we dat hij eerder ook al andere foto’s had geplaatst. Daar leerden we onder meer van dat Wagenvoort een opvolger was van muziekwinkel De Goede Harmonie van K.P. Brusket, die ook in de Lange Delft zat. Voor ons reden genoeg om in de Krantenbank Zeeland de geschiedenis van de winkel op te zoeken.

We weten nu dat Wagenvoort de winkel, die aan Lange Delft 32 zat, in oktober 1945 overnam van Brusket. In november 1950 verhuisde de zaak naar Lange Delft 8. Aanvankelijk konden we niet meteen vinden wanneer de zaak nu definitief sloot, maar in een interessant artikel over allerlei politiek binnenstadgekonkel (een nieuwe bestemming voor het oude Citytheater etc.) kwamen we een passage tegen waarin de oude Gerrit uitlegt dat hij in het voorjaar van 1979 een bod kreeg dat hij niet kon weigeren. Na wat bezwaarprodecures opende in 1980 Jeansshop Boebie’s in het pand.

We zijn dol op dit soort geschiedenissen. En het is prachtig om te zien hoe de winkel er uitzag. Dank, Frans Volmer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS