Muziekblog Zeeland
De liefde voor muziek
in de bibliotheek

Terug in de tijd met de Combo Outermans


De Combo Outermans

De familie Outermans begon in 1952 in het pand aan Lange Delft 80 in Middelburg met Bruidshuis Fiësta. Begin jaren 90 was de zaak gevestigd aan Dam 8, om in 2004 te eindigen op Dam 77. Enkele jaren geleden vertelde Annelies Joziasse dat er binnen de familie Outermans ook muziek werd gemaakt. Ze schreef dat ‘Combo Outermans’ in 1977 op haar bruiloft speelde. Artikelen in ZB Krantenbank Zeeland tonen aan dit combo niet zomaar een gelegenheidsformatie was. De band speelde werkelijk overal in Zeeland, vanaf 1963.

Krantenknipsels: combo Outermans en Bruidshuis Fiësta

Nu hebben we het hier niet over rock ’n roll voor een massapubliek, maar over een begeleidingsband die optrad tijdens grote feesten, diner-dansants en nog veel meer. Als je de advertenties en verslagen leest word je meegenomen naar al die dingen die zo typisch waren voor Zeeuws vermaak in de jaren 70. Een groot feest in Ontmoetingscentrum Dauwendaele. Een avondje met Franse koks in hotel Brit aan de Boulevard. Een mooie fuif op de Nieuwe Burg.

Fiësta in de Lange Delft in Middelburg

En blijkbaar combineerde bandleider Jacques Outermans het allemaal met het Bruidshuis, hoewel dat in de praktijk waarschijnlijk vooral werd gerund door de dames van de familie. Dat maken we dan weer op uit een artikel uit 1986, toen de winkel bijna was omgevallen.

Door Edwin Mijnsbergen

Knipsels en 2e f0to: digitale collectie ZB Bibliotheek van Zeeland
Eerste foto: collectie Annelies Joziasse


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS