Muziekblog Zeeland
De liefde voor muziek
in de bibliotheek

Middelburg VOLkoren voor het eerst ook in de ZB


De maand juni begon zeer muzikaal in Middelburg, dit jaar. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni werd door heel de binnenstad het korenfestival Middelburg VOLkoren georganiseerd. Het was de zesentwintigste editie van het evenement. ZB Bibliotheek van Zeeland was dit jaar voor de eerste keer een van de 28 podia, op zaterdag 1 juni.

Wat is Middelburg VOLkoren?

Voor wie het evenement niet kent: “Middelburg VÓLkoren” is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Op beide middagen zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. De centrale locaties hierbij zijn het Abdijplein en de Markt, de meeste optredens zijn in kerken en andere binnenlocaties. Het (talrijke) publiek -gratis toegang!- spoedt zich van het ene naar het andere hoogtepunt. Ieder deelnemend koor treedt één of tweemaal op, liefst op verschillende locaties, en is daarbij geheel vrij in zijn repertoirekeuze. Geen verplichte nummers, geen jury, maar wel veel plezier en luistergenot. Het festival wordt gezamenlijk afgesloten met zingen op de Markt of op het Abdijplein.

ZB Middelburg 2024

In de ZB aan de Kousteensedijk waren de volgende koren te gast: Soli Deo gloria & Oecumenisch Koor, Sea Sound Singers, Sing For Joy, Koor Exaudi, Si on Chantait, Zilt gemengd koor, TinTunes en Chordanova. We danken de koren hartelijk voor hun komst, de gezelligheid en de mooie muziek!

Wat ons betreft: tot volgend jaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS